DRUMUL DE POVESTE ȘI NOAPTEA DE NEUITAT

DIN EVEREST BASE CAMP

Ți-ai dorit să respiri, măcar pentru câteva ore, același aer cu temerarii care încearcă să urce cel mai înalt vârf al pământului? Ai văzut filmul și ți-ar plăcea să simți tensiunea din tabăra de bază de pe Khumbu Glacier dinaintea ascensiunii finale?

Acum ai ocazia să petreci 24 de ore în Everest Base Camp!

Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut, cel mai greu și cel mai frumos trek din lume. Torente traversate pe poduri suspendate, văi spectaculoase între versanții munților de peste 7000 de metri, mânăstiri budhiste și temple hinduse și, peste toate, experiența personală specială a trekingului la altitudine fac din Everest Base Camp Trek un must do pentru căutătorii de aventură, fotografie și experiențe culturale inedite. Aeroportul din Lukla, pitorescul oraș Namche Bazzar, liniștea mânăstirii de la Tengboche, spectacolul piramidei lui Ama Dablam (vârful supranumit Matterhorn-ul din Himalaya), ascensiunea Kallapathar-ului și pozele de neuitat cu Everstul la apus, energia fantastică a sanctuarului de la 4800m sau întâlnirea cu climbing sherpas care au urcat Everestul de multe ori, sunt doar câteva dintre poveștile drumului din Kathmanduspre Everest Base Camp.

*Everest Base Camp este un trek. Nu necesită o pregătire montană specifică, dar o condiție fizică decentă este recomandată.

DATE TEHNICE

  • Device-urile cu baterii (telefoane, camere foto, e-reader etc) pot fi încărcate contra cost la lodge-urile unde ne cazăm. La fel, apa se achiziționează contra cost.
  • evereSTory este un trek, așadar nu necesită o pregătire montană tehnică specifică. O condiție fizică bună este recomandabilă.
  • Viza de Nepal se ia în aeroport și costă 40USD/30 zile.
  • Nu sunt necesare vaccinuri
  • Nepalul este o țară sigură pentru turiști, iar distrugerile cutremurului din 2015 au fost înlăturate de pe traseele de treking.
  • În multe lodge-uri de pe traseu se poate face duș, iar, în unele, contra-cost (5-6 USD).
  • Un porter se împarte la două persoane, așa că bagajul fiecăruia nu trebuie să depășească 14kg.
  • Recomand cumpărarea de cartele GSM locale, pentru că sunt mult mai ieftine decât roaming-ul. Spre exemplu, un minut de convorbire cu România în roaming costă cam 2,5 euro, în timp ce convorbirile internaționale de pe o cartelă nepaleză sunt cam 0,5-0,8USD/min

PREȚUL INCLUDE

Transferuri aeroport-hotel-aeroport


4 x cazare + breakfast în Kathmandu Hotel 3***


Full board (mic dejun, prânz, cină) pe perioada trek-ului


Cazare în lodge-uri pe perioada trek-ului în camere duble


O noapte de cazare + mese în tabăra de bază de pe Everest


Serviciile de ghizi și porteri (1 porter la două persoane)


Biletele de avion Kathmandu-Lukla-Kathmandu


Taxa de acces în Parcul Național Everest